04. januari 2021
Is jou lijf je lief? Investeer dan preventief!
Gezondheid is niet de afwezigheid van ziekte maar de aanwezigheid van vitaliteit.
13. november 2020
Waarom slapen we 1/3 van ons leven? Omdat slaap de basis van ons welbevinden is. Zonder slapen gaan we dood.
03. januari 2020
Was 2019 een goed jaar of wil je in 2020 dingen veranderen? Meer rust? Meer bewegen? Gezonder eten? Meer genieten?
03. september 2019
Gezonde veranderingen beginnen met een goed voornemen, daarna komt het op volhouden aan. Wat is daarvoor nodig? Energie. Nu ben je nog uitgerust van de vakantie en zijn de dagen nog redelijk lang. Het juiste moment om te veranderen!
11. juni 2019
Heeft u last van pijn in de schouders of nek, vaak zuchten of gapen, vermoeidheid, hartkloppingen, druk op de borst, duizeligheid, opgeblazen maag, afwezig gevoel, droge mond, moeite met helder denken en of slaapproblemen zonder duidelijke reden? Dan is de kans groot dat u te snel adem haalt.
04. maart 2019
Er wordt zoveel geschreven over voeding, je ziet door de bomen het bos niet meer. Wat past bij u?
21. november 2018
Het zelfherstellend vermogen van het lichaam is afhankelijk van 6 domeinen: slaap, stress, voeding, immuunsysteem, ademhaling en bewegen. Hoe meer verstoring in één van deze domeinen, hoe slechter het herstel van het lichaam, hoe meer kans op klachten.
20. augustus 2018
De Nederlandse norm gezond bewegen, een half uur matig intensieve lichaamsbeweging per dag, is uitgebreid met 2x per week spierversterkende- en balans oefeningen. Lees verder waarom dit zo belangrijk is.
09. juli 2018
Water is van levensbelang, we kunnen langer zonder eten dan zonder water! Ons lichaam bestaat voor 75% uit water. Bij gebrek aan water is er geen balans en kan het lichaam niet goed functioneren.
25. juni 2018
Uit de krant: 'Zeker de helft van de patiënten in de spreekkamer heeft meer baat bij leefstijladvies dan bij medicatie." 'Huisarts weet te weinig van voeding." Aldus Tamara Weijer, Arts, voorzitter vereniging Arts en Voeding. Ruim 50% van de aandoeningen is leefstijl gerelateerd. Leefstijlgeneeskunde leent zich perfect voor chronische klachten zoals diabetes, hoge bloeddruk, cholesterol maar ook maag/darmklachten, hoofdpijn, eczeem en allergie.

Meer weergeven